Autostol.dk

Autostol ca. 9 mdr – 4 år eller 9-18 kg.

mellem-stolen-9-18-kg

Du er på udkig efter den næste størrelse autostol til dit barn.

Autostolene i denne gruppe går typisk fra ca. 9 mdr. til 4 år. Der er dog også stole, der går fra 0 – 4 år. Det er autostole, der typisk går til 18 kg.

Det anbefales, at dit barn fortsat sidder bagudvendt.

Hvis du ikke har brug for flere informationer og bare vil i gang med, at finde den helt rigtige autostol – kan du hoppe videre til min store autostol guide.

Her indtaster du barnets, højde, alder og vægt – angiver om du har isofix i bilen eller ej – og du får straks mine anbefalinger, der passer præcis til dit barn.

Gå til Autostol guiden

Flere gode råd om autostole

Inden du køber næste størrelse autostol, er det dog en god ide, at læse nedenstående – så du ikke køber en ny autostol alt for tidligt, køber noget forkert eller overser evt. nye regler.

Skift til næste størrelse autostol

Inden du køber næste størrelse autostol, er det en god ide lige, at tjekke om du bør skifte allerede nu eller om dit barn faktisk kan sidde endnu længere tid i den nuværende. For selvom babystolen ser lille ud – ja så kan den oftest bruges til mindst 10-12 mdr.

Det er også vigtigt, at du ikke skifter for tidligt, da barnet ikke er stærk nok til, at sidde fremadvendt. Så læs lige dette indlæg om skift til næste størrelse inden du køber.

Bagudvendte autostole

Selvom dit barn nu ikke længere kan være i babystolen, så kan det stadig sidde bagudvendt – hvilket er langt det sikreste. Derfor anbefaler jeg, at du ser nærmere på de bagudvendte stole i denne vægtklasse. Du finder flere informationer om bagudvendte autostole her.

i-Size autostole

I denne vægtklasse er der kommet en del i-Size stole, der kan bruges bagudvendt fra ca. 62 cm og til barnet er 3-4 år gammel. Stolene kan også vendes fremad når barnet er ældre end 15 mdr. og du får således to muligheder med disse stole. Stolene anvender alle isofix (et krav for i-Size godkendelsen). Du kan læse mere om i-Size reglerne her.

Isofix – skal jeg bruge en base?

Isofix findes i alle vægtklasserne, men det er ikke altid du skal bruge en base. I denne vægtklasse har flere af de nye i-Size stole brug for en base, mens mange andre og især ikke de fremadvendte stole, har ikke brug for en base for, at du kan montere stolen med isofix. Der er nemlig isofix direkte under stolen.  Hvis du ikke kan huske, hvad isofix er, ikke har hørt om det før eller bare lige vil tjekke op på det, kan du læse alt sammen i dette indlæg om isofix.

Autostol regler og anbefalinger

Autostol reglerne er faktisk ret lige til –  ”Børn skal spændes fast i en godkendt autostol eller selepude i bilen. Stolen eller puden skal passe til alder, højde og vægt og være monteret efter producentens anbefalinger”.

Men det kan alligevel godt give anledning til en masse spørgsmål, hvorfor det er en god ide, at tjekke op på autostol reglerne inden du køber en ny autostol.

Top Tether – hvad er Top Tether

I denne vægtgruppe er flere autostole begyndt, at anvende Top Tether i stedet for støtteben. Top Tether er ikke så gammel som isofix og derfor finder man det typisk kun i de helt nye biler (eller max 3-4 år gamle). Er du i tvivl om du har Top Tether eller hvor det sidder, så læs mere om Top Tether her.

Test af autostol

Langt de fleste autostole bliver testet og det er din sikkerhed for, at det er en god og sikker autostol. Det er således en god ide, at finde en autostol, der har klaret sig godt i testen, da man så er sikker på, at få en sikker autostol, med høj brugervenlighed og god komfort. Du finder den store gratis autostol testoversigt her.

Overtøj i autostolen

Det er ikke kun i babyautostolen, at stort overtøj er et problem. Det er det også i denne størrelse, hvorfor du ikke må bruge stort overtøj, dunjakker, flyverdragter osv. Det kan nemlig være farligt, da det er svært at stramme selerne korrekt. Er du det mindste i tvivl – så læs dette indlæg om stort overtøj i autostolen.

Du kan også overveje, at se nærmere på en kørepose i autostolen, så du helt undgår det store overtøj i autostolen. De fås helt op til 4 års alderen.

Når du har været ovenstående igennem – burde du være 100% klar til, at Gå til Autostol guiden her.

Ellers må du gerne stille mig et spørgsmål nedenfor.

10 kommentarer

 1. Hej Kristian
  Vi har tvillingedrenge på 16 mdr der er ved at være før store til deres ‘babyautostole’ og så er spørgsmålet hvilke stole skal vi købe til dem? Vi har en Mazda 6. Udover drengene har vi en pige på 5, der sidder i en pallas 2 fix, den er ok nu, men hun var ikke glad for den da hun skulle bruge mavepuden. Storesøster sidder på forsædet og drengene sidder på bagsædet med en af forældrene i midten. Vi vil fortrække fremadvendte autostole, men vi er bekymrede for om der er plads nok. Vi har overvejet Römer Eclipse, men er den smal nok? Selvfølgelig betyder sikkerhed meget, men komfort for hele familien inkl. far/mor på bagsædet er vigtigt😊
  Tak for hjælpen.
  Hilsner Rikke

 2. Hej

  Jeg har tidligere fået lidt kloge ord fra dig, men har nu endnu et spørgsmål.
  Vores datter på 9 måneder er en lang tynd pige som snart vokser ud af sin babyautostol pga hjøden, da selerne ellers vil begynde under hendes skuldre. Da hun kun vejer 7 kg nu er vi sikre på at hun ikke når 9 kg inden hun vokser ud af hendes babyautostol. Derfor er spørgsmålet nu, må hun godt komme over i en 9 kgs autostol selvom hun ikke vejer 9 kg?
  Vi har valgt at købe en cybex pallas m-fix da vi desværre har så lille en bil at der ikke er plads til nogen af de bagudvendte autostole. Vi har lige nu en gammel romer babysafe.

  Håber du kan hjælpe

  Vh Cecilie

  1. Hej Cecilie,

   Nej den stol må hun ikke komme over i endnu. Hun skal veje over de 9 kg. og helst også mere, da jeg ikke synes puden sidder så tæt til barnet.

   Så i er nok nødt til, at finde en anden stol til hende eller se om ikke babystolen kan bruges i noget længere tid.

   Mvh

 3. Hej

  Jeg er på udkig efter to roterbare autostol i klasse 0-1. Jeg er far til to piger på 1 år hhv. 7,5 og 8,5 kg. Jeg er kørestolsbruger og har pigerne siddende på bagerste bagsæde af en vw caravelle model T6. Jeg sidder indeni bilen og spænder dem fast, men det er meget bøvlet med de nuværende Rømer babysafe stole med sele baser. Det er et krav at det skal være med selemase, da der ikke er isofix på bagerste sæderække i Caravellen.

  Er der overhovedet noget der passer til dette behov?

  Tusind tak for en ellers super guide til at passe på vores aller dyrebareste

  Rasmus

   1. Ja, jeg har brug for at kunne vende stolene 180 grader. Er dog blevet klogere siden jeg skrev. Har købt ny model af samme bil og der er både isofix og toptether. Tænker derfor at axissfix er et godt bud. Tror du det vil være et problem at pigerne vejer for lidt?

    1. Hej Rasmus,

     Hvis du både har isofix og Top tether er der også mulighed for Recaro zero 1. Den kan dreje 360 grader, hvis du har brug for det og kræver ikke Top tether.

     Den kan bruges bagudvendt i længere tid end Axissfix.

     Pigerne vejer ikke for lidt til nogle af stolene. De må bruges allerede fra de er 45 og 61 cm – så dem kan du roligt sætte dem i.

     Mvh

 4. Hej og godt nytår!

  Jeg og min mand har fået vores nevøs gamle autostol som er 10 år gammel, men anbefales det ikke at disse ikke bruges? synes nemlig jeg har læst det et sted, pga sikkerheden?

  i så fald er jeg virklig i tvivl om hvilken autostol, der er bedst at gå ud og investere i til min søn på 9 mdr, som er ved at vokse ud af sin første autostol. Må indrømme at jeg synes at det er lidt af en jungle, selvom at i har lavet nogle fantastiske beskrivelser af de forskellige stole, og tak for det 🙂

  mine ønsker/krav til vores nye stol er:
  – kan være bagudvendt
  – har isofix (og hvis det er muligt så og selemontering, men ikke nødvendigt)
  – har en god hvile position

  vi har en KIA Seed, så pladsen er rimelig 🙂

  håber du kan hjælpe mig lidt på vej 🙂

  MVH Ditte

  1. Hej Ditte,

   Jo – 7-8 år så anbefales det ikke at bruge stolen mere. Så 10 år – så vil jeg nok ikke bruge den. Slet ikke når i skal bruge den i ca 3 år.

   Der findes en del, som opfylder dit krav – har du prøvet denne her http://www.autostol.dk/guide-til-valg-af-autostol/ ?

   En stol som Maxi Cosi 2way Pearl opfylder dine krav eller også Besafe Modular eller Recaro Zero (hvis den skal kunne deje).

   De har alle isofix, men ikke sele. Det er lidt svært, at finde en stol, der har begge dele – medmindre den må være 100% bagudvendt?

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.

Vind en valgfri autostol!

Vil du være med i konkurrencen om én valgfri autostol - Hvor du frit kan vælge mellem alle modellerne på Autostol.dk?

--> Så er det nu du skal skrive dig op! <--

For så vil du være blandt de første, der får besked når konkurrencen starter og får samtidig et ekstra lod i konkurrencen.

Vind en valgfri autostol!

Vil du være med i konkurrencen om én valgfri autostol - Hvor du frit kan vælge mellem alle modellerne på Autostol.dk?

--> Så er det nu du skal skrive dig op! <--

For så vil du være blandt de første, der får besked når konkurrencen starter og får samtidig et ekstra lod i konkurrencen.