Autostol.dk

Test af køreposer – stor test af køreposer til autostolen

Jeg har været så heldig, at få lov til at teste en række køreposer for, at se, hvilken kørepose jeg synes bedst om.

I testen har jeg set på følgende modeller:

Voksi Move – Sitbag baby – Cuddle Putteposen – Multiposen – Odenwälder Mucki – 7 A.M Le Sac Igloo – 7 A.M Baby Shield

(klik på ovenstående for, at læse mere om modellen og se priser/købssteder)

Læs her, hvorfor køreposer er en god ide, at anvende i autostolen

Test af køreposer – skema over test resultater

MultiposenSitbag babyOdenwalder MuckiBaby ShieldLe Sac Igloo

Fleece.dk

Cuddle

Voksi

Sitbag

Odenwälder

7 A.M

7 A.M

Model
Multiposen
Puttepose
MOVE
Baby
Mucki
Baby Shield
Le Sac Igloo
Pris (ca.)
200 kr.
399 kr.
899 kr.
349 kr.
615 kr.
1.145 kr.
995 kr.
Design (5%)
4 stjerner2 stjerner5 stjerner1 stjerne4 stjerner5 stjerner5 stjerner
Pasform/dimensioner (15%)
5 stjerner5 stjerner3 stjerner4 stjerner3 stjerner3 stjerner3 stjerner
Materialer (10%)
2 stjerner4 stjerner5 stjerner2 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner
Brugervenlighed (20%)
5 stjerner5 stjerner4 stjerner4 stjerner3 stjerner3 stjerner3 stjerner
Tempratur (10%)
3 stjerner5 stjerner5 stjerner3 stjerner5 stjerner5 stjerner5 stjerner
Levetid (10%)
3 stjerner5 stjerner2 stjerner4 stjerner2 stjerner3 stjerner2 stjerner
Montering (25%)
5 stjerner2 stjerner4 stjerner4 stjerner4 stjerner3 stjerner3 stjerner
Pris vs. Score (5%)
5 stjerner4 stjerner3 stjerner4 stjerner3 stjerner2 stjerner2 stjerner

Resultat (100%)

85%

79%

77%

71%

70%

67%

65%

Læs mereLæs mereLæs mereLæs mereLæs mereLæs mereLæs mere

Stor rabat på køreposer:

Lige pt. er tilbud på køreposer – tjek udvalget her:

Klik her – se det gode tilbud på køreposer.

Resultatet – opsummeret

Testvinderen blev Multiposen.

Cuddle Putteposen er værd at fremhæve og en du bør læse mere om.

Voksi MOVE vandt hjertet blandt mødregrupperne pga. det stilrene design.

Hvis du er i tvivl om, hvorfor du bør vælge en kørepose, så læs dette indlæg, hvor jeg se nærmere på valg af overtøj i autostolen.

Køreposen mødregruppen anbefaler

Der var klar enighed i de to mødregrupper – Multiposen er deres klare favorit og den model, som var mest praktisk. Voksiposen var den pose, som havde det flotteste design og den som ”moar” helst ville have og vise barnet frem i.

Hvis du vil læse mere om de enkelte køreposer, kan du klikke på navnet. Her har jeg beskrevet poserne nærmere og nederst på hver side finder du min egne vurdering af poserne. Der er også mulighed for, at finde links/priser til de steder, hvor du kan købe køreposerne:

Sådan foregik testen

Jeg satte mig ned og brainstormet over de forskellige ting man kunne teste og undersøge. Dette gav mig en oversigt med 12 punkter, som jeg kogte ned til de 5-6, som er med i skemaet.

Jeg har så selv ud fra disse punkter gennemgået køreposerne og afgivet en karakter fra 1-5 stjerner, hvor 5 stjerner er bedst.

Derudover har jeg haft poserne med hos to forskellige mødregrupper, som har afprøvet poserne i deres egne autostole og med deres eget barn. Børnene var fra 9 uger til 10 mdr.

Køreposerne er afprøvet i en Römer Baby safe Plus 2, Maxi-Cosi Pebble og Brio Primo.

Derudover har jeg haft en tidligere medarbejder fra Ønskebørn og Babysam til at lave samme øvelse, hvor han skulle finde frem til, hvilken pose han helst vil have og give hendes begrundelse for det.

Poserne er således ikke testet for, hvor varme og modstandsdygtige mv. de er. Der har blot været tale om en praksis test, der kan give et billede af, hvordan køreposerne er i hverdagen.

Tak til

Jeg vil lige benytte lejligheden til, at sige tak til følgende producenter/webshops for deres bidrag til testen. De har blot leveret køreposerne til testen og således ikke haft indflydelse på selve testresultatet:

Voksi.dk
Sitbag.dk
Cuddle.dk
Fleece.dk
Pinkorblue.dk

Derudover skal Tim også have et tak, da han har hjulpet til med testen af køreposerne.

Spørgsmål eller egne erfaringer

Har du spørgsmål til testen, køreposerne ol. er du velkommen til, at stille dem nedenfor via kommentarsporet. Hvis du har erfaringer med en eller flere af køreposerne vil jeg meget gerne have, at du deler dine erfaringer under de enkelte køreposer’s underside, som du finder ved, at klikke på produktnavnene længere oppe.

7 kommentarer

 1. Da jeg skulle købe kørepose ende jeg med at vælge Voksi. Den fungerer super godt. Man betaler også lidt for den, men den er alle pengene værd 🙂

  1. Hej Charlotte,

   Det er faktisk den samme kørepose jeg ville vælge. Du kan sagtens sætte barnet i posen og så bære det ned i bilen. Ellers kan man knappen bunden af posen op og selv lade barnet gå ned til bilens mens det har posen på – kan man både med sitbag og multiposen og så sætte barnet fast og knappe posen igen.

   Mvh

 2. Hej Kristian.

  Meget tankevækkende artikel, jeg overvejer nu et fornuftigt alternativ til vinterjakken. Har set lidt på multiposen, der virker som det bedste bud, men vil lige høre dig.

  Min datter er 2 år, og jeg synes derfor det er rigtig svært at finde noget godt. Da hun var baby satte vi hende jo bare i (varm!) autostol i en trøje, og pakkede hende ind i en dyne el. lign. Det er jo ikke så nemt nu hvor autostolen står fast i bilen, og min datter gerne selv vil gå frem og tilbage. Hvad vil du foreslå som det bedste? Jeg søger en pose el lign som jeg kan give hende på derinde og hun kan fragtes i til og fra bilen. Den skal naturligvis være varm med det vejr vi har nu. Og så må det ikke være besværligt at sætte hende i bilen med den.

  Håber du har tid til at svare mig 🙂

  Mvh pernille

  1. Hej Pernille,

   Jamen så er Sitbag eller Multiposen et rigtig godt bud. De kan knappes op i bunden, så barnet selv kan gå ud i bilen og når man så er i bilen, kan posen blive knappet igen.

   Eneste ulempe er, at de begge er af fleece og derfor ikke er vindtætte.

   Mvh

 3. ikke særligt gennemtænkt… hvordan skal barnet være klædt på fra døren til bilen, og fra bilen til institution???

  1. Hej Vaiva,

   Man tager jo ofte babystolen med frem og tilbage, så man sætter barnet i posen og ned i autostolen indenfor der hjemme og tager autostolen med ind i institutionen – så kommer barnet aldrig udenfor uden overtøj.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvad du skal se efter, når du køber en autostol

 1. Nem installation: hvis det ser ud som om, du skal bruge en ingeniør uddannelse før at installere autostolen i din bil, så shop videre. Hvis du ikke installerer autostolen korrekt, vil babyen måske ikke være ordentlig fastspændt – det er ikke nok bare at give dit barn selen på. Derefter, led efter en autostol med en base (Isofix eller Sele), som du kan installere permanent i din bil. Så alt du skal gøre er efterfølgende er, at sætte autostolen sikkert fast i basen, spænde dit barn fast og køre. Nogle babystole skal ommonteres igen efter hvert brug. Det sidste, du vil have, er at du skal lave justeringer hver gang, du kører nogen vegne – du vil føle dig besværet og dit barns sikkerhed kunne blive kompromitteret.
 2. Tilstrækkelige seler: Se efter en babystol med en tre/fem punkts sikkerhedssele. Stropperne – en til hver skulder, en til hvert lår, og en mellem din babys ben – er mere justerbare (og derfor sikrere) for et spædbarn end plastik skjolde eller den T-formede sele, som kan findes i ældre, brugte stole. (Bemærk: Af sikkerhedsmæssige grunde anbefaler vi ikke at købe brugte autostole.)
 3. Sele justeringer: Undgå sæder, der kræver at du justerer selen fra sædets bagside. De bedre autostole tillader dig, at lave justeringer fra forsiden og hæve selespænderne, da det gør påsætningen af selen lettere.
 4. Isofix: Autostole med Isofix montering klare sig ofte bedre i tests og derfor bør man se efter autostole med Isofix. Læs mere om Isofix her. Derudover er de nemmere at montere og du undgår livsfarlige fejlmonteringer.
 5. Rengøring: Babyer og rod går hånd i hånd. Men nogle producenter ignorerer denne universelle sandhed, og et overraskende antal barnestole kommer med covers, du ikke kan tage af. Vær smart: køb en med maskin-vaskbart aftageligt cover.
 6. Komfort: Din baby vil have en bedre køretur, hvis du køber et godt polstret sæde med masser af støtte til hovedet.

Vi håber guiden gjorde dig lidt klogere på valg af autostole.

Herunder finder du yderligere gode råd til brug af autostole.

 1. Når du spænder selen i babystolen/barnestolen, så husk, at barnet skal have en god komfort. Det betyder, at det ikke skal være alt for stramt. Der skal kunne føres en håndflade ind imellem selen og barnet.
 2. Der må ikke bruges en bagudvendt autostol på forsædet pga. airbags – hvis airbagen er slået fra, må autostolen godt stå på forsædet.
 3. Køb en bagudvendt autostol for den optimale sikkerhed imod frontale bilulykker.
 4. Barnets højde og vægt skal passe sammen med den autostol du køber. Autostolen skal være godkendt.
 5. Fejlmontering af autostole er meget farligt, så vær sikker på at du føler produktets vejledninger ned til mindste detalje.
 6. Få eventuelt en erfaren autostol forælder til at hjælpe dig de første par gange.
 7. Airbags er autostolens værste fjende, så placer aldrig et barn under 135 centimeter foran en airbag.
 8. Fremadvendte autostole anbefales ikke, at være på forsædet, medmindre airbaggen er deaktiveret.
 9. Husk at være sikker på, at dit barn har det rart i en autostol.
 10. Autostolen skal ikke kunne rykkes, når det er spændt fast. Så køb helst en autostol med Isofix system, da det er det bedste, mest sikre, mest nemme og ikke mindst hurtigt at montere.
 11. Husk at tjekke om selerne i bilen kan nå omkring autostolen ved de selemonteret stole.
 12. Husk at tjekke om autostolen er godkendt til netop jeres bil.

Test af autostole

Autostolene bliver testet på mere end 30 punkter og disse er delt ind i 4-5 overordnet grupper - alt efter test år:

2015-201x

Sikkerhed (50%)
Brugervenlighed (40%)
Ergonomi (10%)
Kemikalier (*)
Rengøring/Finish (**)

2011-2014

Sikkerhed (50%)
Brugervenlighed og ergonomi (50%)
Kemikalier (*)
Rengøring/Finish (**)

2007-2010

Sikkerhed (50%)
brugervenlighed (50%)
Komfort (**)
Rengøring/Finish (**)

*Hvis der er et forhøjet antal kemikalier i autostolen, vil det påvirke testresultat negativt. En stol kan således dumpe, hvis indholdet er for højt - uanset de øvrige resultater. Er niveauet ok - har det ingen påvirkning på det samlede resultat.

** Tæller kun ned i den samlede vurdering, hvis en stol får 3 eller mindre på disse punkter.

Resultatet af disse 4-5 overordnet grupper udløser stjernerne fra 1-5, hvor 5 stjerner er det bedste en stol kan få.

Tjek den samlede vurdering

Derudover får autostolen en samlet bedømmelse, som er resultatet af alle test punkterne. Hvorfor du bør se efter en autostol med 4 eller 5 stjerner i den samlet bedømmelse. 

For bedre, at kunne sammenligne de enkelte autostole med hinanden, er den samlet bedømmelse blevet omregnet til et procent tal. Dette skyldes, at 4 eller 5 stjerner dækker over et store intervaller og uden omregningen vil man blot tro, at 2 stole med begge 4 stjerner er lige gode - men det er ikke tilfældet.

Procent fordelingen er således:

Procentfordeling test resultater 1

Vi har valgt kun, at vise de samlet resultater for de enkelte autostole, da langt de fleste ikke er interesseret i resultaterne af de underliggende resultater, da total bedømmelserne er nok til at træffe et valg.

Men hvis du ønsker, at se resultatet af de enkelte under test, kan du købe TÆNK's autostol test til 70 kr.

Læs mere om autostol test

Jeg har skrevet en række indlæg om test af autostole på bloggen:

Her kan du læse om:

- Hvem tester autostole og hvor kan man se test resultater
- Test af autostole i praksis
- Derfor er autostol "test vinderen" ikke altid bedst! 

Test af bagudvendte autostole

De  bagudvendte autostole klarer sig ikke særlig godt i ADAC mf. tests, hvilket skyldes, at de er sværere, at monter og for de bagudvendte autostole, der også kan anvendes fremadvendt, er det resultat for stolen, som fremadvendt, der vises.

De bagudvendte autostole, er dog sikrer end de fremadvendt autostole, da de kan bestå betydelige sværere/hårdere tests i Sverige, som ingen fremadvendt autostol har kunne klare.

Jeg vil på et senere tidspunkt komme med en oversigt med test resultater for de bagudvendte autostole, som er foretaget i Sverige.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.

Vind en valgfri autostol!

Vil du være med i konkurrencen om én valgfri autostol - Hvor du frit kan vælge mellem alle modellerne på Autostol.dk?

--> Så er det nu du skal skrive dig op! <--

For så vil du være blandt de første, der får besked når konkurrencen starter og får samtidig et ekstra lod i konkurrencen.

Vind en valgfri autostol!

Vil du være med i konkurrencen om én valgfri autostol - Hvor du frit kan vælge mellem alle modellerne på Autostol.dk?

--> Så er det nu du skal skrive dig op! <--

For så vil du være blandt de første, der får besked når konkurrencen starter og får samtidig et ekstra lod i konkurrencen.