Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Aton 3S

 

Cybex Aton 3S, er den 4 stol i “Aton-rækken”. Dette skyldes, at den alm. Aton 3 havde et for højt niveau af skadelige stoffer og derfor har Cybex sendt denne Aton 3S udgave på markedet. Det er samme stol, men nu med andet betræk.

Cybex har gjort dette, da Aton 3 er en af de sikreste stole på markedet og som har været igennem autostol testen og derfor var det synd, at et betræk skulle få forældre til ikke at købe stolen.

Cybex Aton 3S kan anvendes fra 0-18 mdr. eller 0-13 kg. Den har et lang liggemål, hvorfor den kan bruges i længere tid end andre babymodeller. Den har også fået en soveposition, hvor barnet næsten er nede og ligge vandret.

Stolen kan monteres direkte med bilens 3-punkt sele eller for højere sikkerhed, kan man med fordel vælge en base – isofix eller sele.

Hovedstøtten har 8 indstillingsmuligheder og barnet sidder fast med Y-sele. Stolens komfort er i højklasse og den skulle være velegnet til fortidligfødte, da den har god støtte.

13 kommentarer

 1. Vi har Cybex Aton 3S med isofixbase og den har vi været rigtig glade for. Fordelene er klart at den har rigtig god støtte, når barnet er helt lille, da stolen er forholdsvis “smal”, der hvor barnet sidder. Det betyder dog at det kan være en ulempe, hvis man har et barn, der er “bred over skuldrene”. Vores søn blev født i marts, så det betyder, at vi snart skal skifte over til en større stol, da han bliver 9 måneder her til december. Nu står vi faktisk og synes at dét, at den er smal ikke er en fordel, da det er “vinterjakketid”, og det gør, at han sidder lidt klemt pga. den store jakke.
  Udover det, så har den en super god solskærm, der kan trækkes langt frem, så barnet ikke får solen i øjnene. Den er desuden nem at indstille, som barnet vokser. Selen er ligeledes nem, at justere.
  Denne stol er den eneste, vi har prøvet, så jeg har intet at sammenligne med, men jeg synes stolen er meget tung. Og når så barnet sidder i stolen og man skal bære på den, så er den meget meget tung.
  Men altså alt i alt har vi været meget tilfredse med stolen.

 2. Har selv lige købt en ny Anton 3s og fik at vide at Anton base 2-fix passer til de andre Anton modeller, MEN de er ikke godkendt til dem.
  Men har det en sikkerheds betydning i sidste ende?

  Kan ikke forstå at der ikke er en vandret streg på basen, som viser hvilken vinkel den skal stå i?

  Basen er super nem at sætte i med både isofix og sele.

  mvh
  Mette

 3. Når nu stolen har denne soveposition, må barnet så sidde længere i autostolen? Man plejer jo at sige 20 -30 min af gangen (alt efter hvem man spørger.

  1. Hej Mette,

   Nej det må det ikke. Det er stadig samme stille barnet er i og det vil have behov for, at komme lidt ud.

   Men det er jo kun de første mdr, at det er helt dernede på 20-30 min og kun hvis i køre hver dag. Hvis i køre et par gange om ugen, kan i sagtens køre 1-2 timer uden problemer. I kan også køre længere, hvis i blot tage barnet ud og give en pause fra autostolen.

   Mvh

 4. P.s. jeg har læst på nettet at man kan bruge Aton Base 2-Fix selvom man ikke har isofix i bilen men jeg kan ikke finde ud af om vores bil er alt for gammel til base alligevel 🙂

 5. Hej Kristian,
  vi har en gammel Toyota Corolla (model ´95 eller ´96) og vi har tænkt os at købe Aton 3S, Autostol, Charcoal + Aton Base 2-Fix da de er på tilbud i BabySam ligenu. Tror du vi kan bruge Aton Base 2-Fix til stolen da vi har en ældre model af Corolla?
  Mvh,
  Eydis

  1. Hej Eydis,

   Nej det tror jeg ikke. Der kom først isofix i bilerne fra år 2000, så de ældre biler har ikke isofix og heller ikke noget i kan få sat i.

   Selebasen er dog også en rigtig god og sikker løsning – så tag og se nærmere på den.

   Mvh

 6. Hej.

  Passer alle Cybex Aton-modellerne i en Cybex Selebase, eller er der forskellige baser til hver model?

  Mvh. Dorthe

 7. Hej Kristian

  Ved du hvornår de lavede 3s og om man stadigvæk kan købe 3’eren? Er lidt bange for at komme til at købe en 3’er! Og ved du hvor længe de var i produktion – tænker hvis man skal købe den brugt.

  På forhånd tak for svar og altid gode råd at hente 🙂

  1. Hej Camilla,

   Den kom ikke ret lang tid efter testresultatet blev offentliggjort, da de ikke kunne sælge 3’eren pga. resultatet.

   Jeg vil dog være ligeglad med fundet af kemikalier, da det jo er sjældent/aldrig sker, at barnet har en autostol i munden i lige så lang tid som legetøj/en bidering..

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.